Op zaterdag 7 december was het zo ver. Door verschillende leden was een cursus hoogstam- fruitboom snoeien bij Landschapsbeheer Gelderland gevolgd.
Na een ronde door de boomgaard, om te kijken hoe de bomen erbij stonden, werd gestart met het snoeien van een aantal kolossale perenbomen.
Omdat de bewoners al op leeftijd zijn en de bomen niet meer konden onderhouden is de hoogstambrigade van Stichting Lingewaard Natuurlijk ingesprongen.
Het doel van de hoogstambrigade is om deze kleinschalige landschappelijke elementen te behouden. Daarnaast is het vergroten van de biodiversiteit van belang. Wij zien het liefst dat deze boomgaardjes worden omgeven door hagen en dat het snoeiafval wordt gebruikt in houtwallen. En dat in de boomgaard bijenvriendelijk wordt ingezaaid met inheemse bloemen. Hierover kunnen we ook de eigenaren informeren.
De hoogstambrigade, die nu 9 enthousiaste werkers telt, is op zoek naar vrijwilligers die ook eens, in de drie weken, op een zaterdagochtend de handen uit de mouwen willen steken, tot behoud van hoogstamfruitbomen in het landschap van Lingewaard.
De eerstvolgende werkdag is 27 december 2019.

Heb jij ook interesse, neem dan contact op met Jos van Betuw
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. telefoon 06-23738031